De invloed van maskers op onze authentieke zelf en de relatie met burn-out
De invloed van maskers op onze authentieke zelf en de relatie met burn-out
We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we ons op verschillende manieren presenteren, afhankelijk van de situatie. Dit kan variëren van een professioneel masker opzetten op het werk tot een sociaal masker opzetten tijdens een feestje. Het dragen van deze maskers kan echter een negatieve invloed hebben op onze authentieke zelf en kan bijdragen aan burn-out. In dit artikel bespreken we de relatie tussen maskers, onze authentieke zelf en burn-out en hoe lichaamsgerichte therapie kan helpen.
Maskers en onze authentieke zelf
Maskers zijn een manier om jezelf te presenteren op een manier die past bij de situatie. Het kan echter ook betekenen dat je jezelf anders voordoet dan je eigenlijk bent. Dit kan leiden tot een discrepantie tussen hoe we willen overkomen en wie we werkelijk zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om onze eigen gevoelens en behoeften te erkennen en te uiten.
Het dragen van maskers kan dus leiden tot een vermindering van onze eigenheid en authenticiteit. Dit kan leiden tot een gevoel van leegte en isolatie, wat bijdraagt aan burn-out. Als we ons voortdurend moeten aanpassen aan verschillende situaties, kan dit leiden tot emotionele vermoeidheid, een van de symptomen van burn-out.
Lichaamsgerichte therapie
Lichaamsgerichte therapie kan helpen om meer in contact te komen met onze authentieke zelf en onze emoties en behoeften te erkennen. Dit type therapie is gericht op het gebruik van het lichaam en de ervaring van het lichaam om emotionele en fysieke problemen te behandelen.
Lichaamsgerichte therapie kan helpen om te leren voelen wat er in ons lichaam gebeurt en om onze emoties te begrijpen. Door deze gevoelens te erkennen, kunnen we onszelf beter begrijpen en onze eigen behoeften herkennen. Dit kan helpen om de discrepantie tussen wie we willen zijn en wie we werkelijk zijn te verminderen en om onze authenticiteit te vergroten.
Conclusie
|