Over ons

Over ons

Igna Linten van Prana biedt shiatsu massages, kinesiologie, cranio-sacraal behandelingen en voedingsadvies ter ondersteuning van jouw lichaam.

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Igna Linten, trotse inwoner van het pittoreske Meerhout, liefhebbende echtgenote en moeder van twee schatten van dochters.

Wat je nog meer over mij moet weten, is dat ik een gepassioneerde lichaamstherapeut ben, een reis die begon in 2014 - toen ik nog helemaal geen connectie had met mijn lichaam en enkel maar leefde in mijn hoofd. Dat je emoties niet oplost in je hoofd, maar wel in het lichaam, werd me door vallen en opstaan duidelijk.

Die ontdekking was het begin van een diepgaande reis van transformatie en zelfontdekking. Tijdens mijn worsteling met burn-out, angststoornissen en paniekaanvallen, stuitte ik op een andere vorm van 'gezondheidszorg', namelijk lichaamstherapie waaronder Shiatsu, en de filosofie van de vijf elementen. Deze benaderingen veranderde mijn perceptie van heelheid en welzijn voorgoed. 

Ik kwam tot een krachtig inzicht dat me sindsdien heeft geleid: diepe, blijvende verandering komt van binnenuit. Het vergt moed, zelfbewustzijn en verantwoordelijkheid om onze emotionele lasten te dragen en te overwinnen. We moeten zelf het ownership nemen over onze levens en onze pijnen.

Door me verder te verdiepen in Shiatsu, andere lichaamstherapieën en de leer van de vijf elementen volgens de Chinese Geneeskunde, heb ik niet alleen manieren ontdekt om beter voor mezelf te zorgen, maar ook waardevolle instrumenten om anderen te ondersteunen op hun eigen reis naar welzijn. Deze gereedschapskist aan tools stelt me in staat om stap voor stap een authentiekere versie van mezelf te worden.

Mijn verhaal naar heling en zelfontdekking

De start van de reis

Het was 2014. Ik was net bevallen van mijn tweede dochter. Waar ik vroeger bruisend van leven door de dag dartelde, ontbrak het me nu aan energie. En erger nog, de glans die ik altijd voelde als de ochtendzon door het raam scheen, was verdwenen. De huisarts weet het aan de drukte van het moederschap van twee kinderen. Maar de situatie verbeterde niet, en na enkele maanden beleefde ik mijn eerste paniekaanval.

Die eerste paniekaanval was verschrikkelijk angstaanjagend. Ik stond stil in de file op de snelweg tijdens wegwerkzaamheden, en plotseling verdween de grond onder mijn voeten. Deze beangstigende ervaring had zo'n grote impact dat mijn lichaam besloot dit soort situaties in de toekomst tot elke prijs te vermijden. En dat deed ik ook. Ik begon de files te mijden, ging drukke verkeerspunten uit de weg, en uiteindelijk werd zelfs autorijden een hel.

Het dieptepunt van de crisis

Geleidelijk aan begonnen deze angsten mijn leven binnen te sluipen. Ik durfde niet meer alleen in de lift te stappen, ontweek de carwash en kon soms vergaderingen op mijn werk niet uitzitten omdat ik steeds benauwder werd. Ik was leidinggevende van een team, dus mensen vertrouwden op mij. Ik zette een masker op, maar mijn lichaam kon deze strijd niet volhouden. Ik raakte volledig mentaal uitgeput en emotioneel onstabiel.

Ik begon met een antidepressivum. Het dempte de emotionele achtbaan waarin ik zat en bood de rust die ik zo wanhopig nodig had. Maar na een tijdje besloot ik dat ik genoeg gerust had, en ik stopte abrupt met de medicatie. Dat was geen goed idee. Al mijn problemen kwamen terug, heftiger dan ooit. Voor mijn kinderen zorgen werd een noodzaak, maar ik vond er geen vreugde in. Ik voelde me overweldigd door prikkels en het liefst van al wilde ik me verstoppen. Maar hoe verder ik me terugtrok, hoe luider de negatieve gedachten in mijn hoofd werden.

De weg naar herstel

Op een dag stelde mijn schoonbroer voor dat ik eens naar zijn tante Alice Deen zou gaan voor hulp. Ze woonde in een bos in Diest en hielp mensen op een manier die ik nog niet kende. Ik had niets te verliezen, dus ik maakte een afspraak. Tijdens die eerste sessie stelde ze voor dat ik mijn bloed zou laten testen op hormonen, bij een gespecialiseerde arts. Ik gaf toe aan mijn angst en liet de tests uitvoeren. Het resultaat: ik leed aan bijnieruitputting.

Het moment van ommekeer

Na deze ontdekking, begeleidde deze onbekende vrouw me opnieuw naar een gezond leven. Ze introduceerde me aan shiatsu, leerde me over de relatie tussen emoties en hormonen, en over het concept van energie in ons lichaam. Ze gaf me de inzichten en handvaten die ik nodig had om mijn angsten te transformeren en mijn leven terug op de rails te krijgen.

Een nieuw begin

Ik begon rond te neuzen op haar website en kwam in aanraking met verschillende vormen van lichaamstherapie. Dit trok mijn aandacht en ik besloot me in te schrijven voor een basiscursus Shiatsu.
Deze cursus voelde als een openbaring. Het was alsof ik thuiskwam bij een deel van mezelf dat ik lang vergeten was. Het herinnerde me eraan hoe gefascineerd ik als kind was door het idee van voeding als medicijn en de connectie tussen lichaam en geest. Het bracht me terug naar de kern van wie ik ben en wie ik wilde zijn.

Gedreven door mijn passie en nieuw verworven kennis besloot ik na de basiscursus om de 3-jarige opleiding tot Shiatsutherapeut te volgen. Deze opleiding verdiepte niet alleen mijn inzichten, maar gaf me ook de vaardigheden om anderen te kunnen helpen op de manier waarop ik zelf geholpen was. En bij Shiatsu alleen is het niet gebleven, de ene lichaamsgerichte cursus na de andere volgden elkaar op een mooi ritme op - het is een wonder hoe een lichaam in elkaar zit - en het is enkel door zelf dit te ervaren, dat je begrijpt wat ik bedoel. 

Mijn missie

Ik weet hoeveel mensen er worstelen met hun emoties, angsten en zorgen. Daarom is het nu mijn missie om anderen op hun pad naar herstel te begeleiden. Net zoals er mensen waren die mij bij de hand namen en de juiste richting toonden, wil ik nu een gids zijn voor anderen. Stap voor stap, altijd voorwaarts. Want de enige die je pijn kan dragen en oplossen, ben jij zelf. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

"Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te wteen wanneer je hulp nodig hebt, en moedig genoeg om erom te vragen" - (OMDENKEN)

Hoe kan ik je helpen? 

Ik bied een reeks aan therapeutische en ontspannende diensten om je lichaam en zenuwstelsel een betere staat van zijn te geven, zodat het mogelijk wordt om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. 

* Gecombineerde lichaamstherapie:  deze 1-1 sessie is de therapeutische vorm van lichaamstherapie waarbij alle verworven technieken worden gebruikt om een specifiek probleem te benaderen. De problemen kunnen zeer varierend zijn --> van mentale problemen (teveel piekeren, depressie,...) tot fysieke problemen (slapeloosheid, darmklachten, buikpijn, rugpijn, hoofdpijn,...) tot emotionele problemen (angst, verdriet, boosheid,...). Deze therapie is holistisch en bekijkt de verbanden die er zijn tussen lichaam-geest en emotie. 

* Relaxerende voetreflex: deze 1-1 sessie is vaak de eerste kennismaking met lichaamtherapie en de therapeut. Het is een onstpannende sessie waarin je 45 minuten tot rust kan komen. 

* Volle maan expedities: Regelmatig organiseren we een groepsmoment met gelijkgestemden die tijdens volle maan een avondwandeling maken met aansluitend een meditatie. 

* Online trainingen en digitale producten: het is mijn missie om mensen niet alleen te helpen op mijn behandeltafel, maar ook om hen weerbaarder te maken door kennis en inzichten te delen zodat ze deze zelf kunnen toepassen, of tenminste doordachte keuzes kunnen maken over wat ze toelaten in hun leven.

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

OPEN HOURS

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek Meer

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontvang 3 dagen lang - 3 gratis recepten uit de e-kookgids: uit liefde voor jezelf

Gluten- en lactosevrije gerechten, met Vlaamse groenten en seizoensgebonden. Voor blije darmen en een rustiger brein! 

Inschrijven op deze 3 gratis recepten

In de kijker