Hoe shiatsu jouw pad naar ontspanning kan worden- basisopleiding Shiatsu Deel 1A


In de drukte van het hedendaagse leven is ontspanning belangrijker dan ooit. Stress sluipend als een dief in de nacht, en voordat je het weet, zit je er middenin. Maar wat als ik je vertel dat er een pad is, een rustgevende route, die je kan leiden naar de ontspanning die je zo hard nodig hebt? Dit pad noemen we shiatsu, een vorm van therapie die niet alleen je fysiek lichaam, maar ook je ziel kalmeert.

Ontdek de kracht van shiatsu ontspanning

We zijn allemaal bekend met de gebruikelijke uitstapjes naar de spa en af en toe een yogasessie die ons tijdelijk rust biedt. Maar shiatsu-ontspanning? Dat is een unieke ervaring. Shiatsu, dat in het Japans 'vingerdruk' betekent, maakt gebruik van drukpunten op het lichaam om de energiestroom, of Qi, in balans te brengen. Het kan worden gezien als een vorm van choreografie waarin elke beweging belangrijk is en bijdraagt aan het algehele welzijn.

Het shiatsu pad bewandelen

Ontdek de basis beginselen van shiatsu. Samen met mijn collega, shiatsutherapeut Lieve Bergmans van praktijk De Verbinding, bieden we een unieke kans voor beginners: twee weekenden vol leerzame momenten om de basis van shiatsu onder de knie te krijgen. Tijdens deze twee weekenden leren we deelnemers een ontspannende basisbehandeling, die ze na afloop kunnen toepassen bij vrienden of familie. Voor wie echt gepassioneerd is door Shiatsu, bieden deze weekenden de mogelijkheid om door te stromen naar het eerste jaar Shiatsu C1, waarin de studie van de meridianen centraal staat. Het volgen van de basisopleiding is een vereiste vooraleer men aan het eerste jaar kan beginnen.

Hoe shiatsu jouw pad naar ontspanning kan beïnvloeden

Shiatsu werkt als een subtiele maar invloedrijke vriend die op indirecte wijze je lichaam ondersteunt in zijn eigen genezingsproces. Het helpt met het balanceren van de energiestromen, bekend als de meridianen, wat kan resulteren in betere gezondheid en een gevoel van vrede. Het is een ontspanningstechniek die je blijft waarderen, ook na de eerste sessie.

Shiatsu gezondheid: Meer dan alleen ontspanning

Het mooie van shiatsu is dat het meer biedt dan alleen een moment van rust. Shiatsu gaat over het bevorderen van de harmonie tussen lichaam en geest. Het pakt de wortels van stress aan en kan bijdragen aan het verlichten van fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en spijsverteringsproblemen. Het is een pad dat je leert dat er kracht zit in zachtheid – een les die we allemaal wel eens kunnen gebruiken.

Hoe shiatsu jouw pad naar ontspanning kan zijn in ons dagelijks leven

Laten we even stilstaan bij een interessante gedachte: ons dagelijks bestaan lijkt in de verste verte niet op de serene rust van een zenklooster. Maar hoe is het mogelijk dat de principes van shiatsu, een pad van balans en harmonie, geïntegreerd kunnen worden in de drukte en dynamiek van ons moderne leven? Het antwoord ligt in de universele toegankelijkheid van shiatsu als methode voor ontspanning; het is een techniek die men overal en altijd kan toepassen, ongeacht de omgeving of tijdsdruk. Tijdens de basisopleiding hebben we ons toegewijd aan het overbrengen van deze kennis door je praktische technieken aan te leren. Deze vaardigheden stellen je in staat om zelfstandig momenten van rust en verlichting te vinden en door te geven aan familie en vrienden, het is niet alleen de ontvanger die rustiger wordt van een shiatsu-moment.

Of je nu de hectiek van het kantoorleven ervaart of de drukte van je thuisomgeving, wij leren je hoe je persoonlijke oases van rust kunt creëren om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen en te revitaliseren.

Stap vandaag nog op het shiatsu pad

"Heb ik daar tijd voor?", hoor ik je denken. Maar weet je, het nemen van tijd voor shiatsu is het investeren in je grootste goed: je gezondheid. Dus waarom zou je het niet eens proberen? De eerste stap is om naar de informatiepagina van de opleiding te surfen via onderstaande link, lees deze door en voel eens diep in jezelf welk gevoel er naar boven komt. Doet het iets met je? Of laat het je koud (dan ga je sowieso al niet doorklikken of tot aan deze regel lezen, haha).

Dus, wat houdt je nog tegen? Je bent slechts één stap verwijderd van een leven met minder stress en meer balans. Ben je klaar om het shiatsu pad te bewandelen? Kom erachter hoe shiatsu jouw pad naar ontspanning kan zijn – je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Image description

Basisopleiding Shiatsu Deel 1A | Prana

If you don't take care of your body, where are you going to live

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer