Gluten- en lactosevrij aardbeien crumble
Speciaal voor Pasen is hier een heerlijk gluten- en lactosevrij dessert met seizoensfruit uit België:
Benodigdheden:
- 500g aardbeien, gewassen en gehalveerd
- 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 el citroensap
- 1/2 kopje amandelmeel
- 1/2 kopje glutenvrije havervlokken
- 1/4 kopje bruine suiker
- 1/4 kopje agavesiroop
- 1/4 kopje gesmolten kokosolie
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de aardbeien, appels, citroensap en kaneel in een ovenvaste schaal.
- Maak de crumble door het mengen van de amandelmeel, havervlokken, bruine suiker, agavesiroop, kokosolie en zout in een kom.
- Strooi de crumble over de aardbeien en appels.
- Bak de crumble 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
- Serveer de crumble warm met eventueel een bolletje lactosevrije vanille-ijs of kokosslagroom.
Geniet van dit heerlijke glutenvrije en lactosevrije dessert met seizoensfruit uit België tijdens Pasen!
|