Gezond gluten- en lactosevrij tussendoortje - Asperge hummus met groentesticks
Met het aspergeseizoen in aantocht, mag een gezond tussendoortje niet ontbreken met deze wondergroente. Hier is een eenvoudig en gezond recept dat glutenvrij en lactosevrij is:
Asperge hummus met groentesticks
Ingrediënten:
- 1 bosje asperges, geschild en in stukken gesneden
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Sap van 1/2 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Groentesticks (bijv. wortels, radijsjes, paprika)
Instructies:
- Kook de asperges in ruim water tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
- Doe de gekookte asperges samen met de kikkererwten, knoflook, tahin, olijfolie, komijn en citroensap in een keukenmachine of blender. Mix tot er een gladde massa ontstaat.
- Breng de hummus op smaak met zout en peper.
- Serveer de hummus met groentesticks of (glutenvrije) crackers.
Geniet van dit gezonde, glutenvrije en lactosevrije tussendoortje!
|