Gezond gluten- en lactosevrij tussendoortje - Asperge hummus met groentesticks


Met het aspergeseizoen in aantocht, mag een gezond tussendoortje niet ontbreken met deze wondergroente. Hier is een eenvoudig en gezond recept dat glutenvrij en lactosevrij is:

Asperge hummus met groentesticks

Ingrediënten:

  • 1 bosje asperges, geschild en in stukken gesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Groentesticks (bijv. wortels, radijsjes, paprika)

Instructies:

  1. Kook de asperges in ruim water tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
  2. Doe de gekookte asperges samen met de kikkererwten, knoflook, tahin, olijfolie, komijn en citroensap in een keukenmachine of blender. Mix tot er een gladde massa ontstaat.
  3. Breng de hummus op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de hummus met groentesticks of (glutenvrije) crackers.

Geniet van dit gezonde, glutenvrije en lactosevrije tussendoortje!

Waarvoor kan ik bij Prana terecht? | Prana

Waarvoor kan ik bij Prana terecht? | Prana

Waarvoor kan ik bij Prana terecht?

ONDEK MEER

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer