4 tips om je veerkracht aan te sterken


Veerkracht zegt iets over hoe sterk jij je voelt bij stress of tegenslagen. Kan jij goed om met uitdagingen? Of heb je het gevoel dat je daar de kracht niet meer voor hebt? Veerkracht kan je letterlijk vergelijken met een springveer  --> komt er balast op, dan kan je veer meebuigen en krachtig terugveren. Het kan ook zijn dat de balast te zwaar is, te lang heeft doorgewogen, en het kost dan letterlijk heel veel energie om terug te veren, of misschien blijft je veer zelfs ingedrukt. 

We zien meer en meer mensen, van alle leeftijden en achtergronden, waarvan de veer blijft ingedrukt - de rek is eruit. De externe omstandigheden (corona, de hoge energieprijzen, de prestatiemaatschappij, ... ) hebben ertoe geleid dat we hoe langer, hoe meer, teveel borden in de lucht moeten houden, totdat ze één voor één vallen.

Wil jij terug meer veerkracht ontwikkelen, dan is het belangrijk om uit de slachtofferrol te stappen - klinkt direct aanvallend hé? Maar dit is de enige manier om effectief stappen te zetten naar meer zelfbehoud en zelfontwikkeling. Niemand gaat het voor je doen. 

Hieronder som ik 4 makkelijke to do's op - je hebt hiervoor geen voorkennis voor nodig - dus geen excuus :-). Ga ermee aan de slag en kijk wat het voor je doet. 

Geraak je er zelf niet bovenop, weet dat er steeds mensen zijn, die je in dit proces kunnen gidsen. De verandering zit in jezelf - altijd en overal - maar soms is het welgekomen wanneer er locatieborden langs de pad staan, zodat je weet welke richting je uit moet, welke paden je dient te bewandelen. In mijn praktijk werk ik met het lichaam. Je lichaam geeft meer prijs dan de woorden die je verteld. Op basis van wat jouw lichaam mij zegt, weet ik welke richting je best kan bewandelen. 

meer info over wat lichaamstherapie voor mij kan betekenen

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer