Dutjes en dipjes overdag, ze zeggen meer dan je denkt


Ken jij dat ook? Dat je na je middageten moet gaan liggen omdat je energiepeil volledig onder 0 gaat? Of als je thuiskomt van je werk, een avondmaal gegeten hebt, en geen voet meer vooruit kan zetten? Of ben jij diegene die om 19u00 in de zetel al volledig in dromenland vertoeft? 

Onze vertering vraagt natuurlijk heel wat energie van ons lichaam, maar ook weer niet zoveel dat je niet meer kan functioneren waardoor je je dag moet onderbreken om te rusten. 

Binnen de Oosterse zienswijze heb je de orgaanklok - elk orgaan is verbonden aan een tijdspanne van 2h binnen een etmaal. Gedurende die 2u is het orgaan op zijn 'maximaaltijd'. Zo is de 'maximaaltijd' van de dunne darm aan de beurt tussen 13u00-15u00. Ben je elke dag moe en loom binnen deze tijdszone, dan kan dit wel eens een teken zijn dat je dunne darm wat meer aandacht nodig heeft. We zoomen wat dieper in op deze middagdip.

Bewustwording en inzicht - het resultaat van een goed werkende dunne darm

De dunne darm transformeert materie en scheidt het heldere van het troebele. Dit kan voeding zijn - logisch, dit is de fysieke functie van dit spijsverteringsorgaan - maar elk orgaan heeft ook zijn psychische, emotionele en energetische functie.

De dunne darm staat voor helderheid van geest. De buitenwereld - voeding, emotionele gebeurtenissen, externe prikkels (file, verkeer, lastige collega, drukte,...) worden in de dunne darm omgezet naar een binnenwereld (= bloed). Het resultaat hiervan is bewustwording en inzicht. 

Stresstoestanden, nervositeit, opwinding maar ook een opgezette gespannen buik, diarree en krampen zijn tekens aan de wand dat de dunne darm energie uit balans is.  

Hoe verteer jij hetgeen wat je dagelijks aan prikkels op je bord krijgt? 

Elk orgaan heeft zijn functie

Zoals hierboven al kort even aangehaald, elk orgaan doet een belangrijke bijdrage in je lichaam - zowel op fysiek vlak, en dat weten de meesten onder ons ondertussen al wel, maar psychisch en emotioneel is voor vele nog onbekend terrein. Een lichaam wordt daarom bekeken als een totaalpakket binnen de holistische gezondheidszorg. Vertel je aan een holistisch therapeut dat je elke dag tussen 13u00 en 15u00 ligt te pitten, dan gaat vaak al een belletje rinkelen.

En hoe denk je dat dit is wanneer je 's nachts vaak wakker wordt? 

Wil jij ook werken aan een lichaam meer richting verbinding en balans?  

In mijn praktijk te Meerhout behandel ik personen met uiteenlopende en diverse chronische klachten. Het is niet zozeer de therapeut die voor de 'genezing' zorgt, door het vrijmaken van energieblokkades (door middel van shiatsu - cranio sacraal therapie - orgaanmassage - voetreflexologie - voedingsadvies - ...) krijgt het lichaam meer ruimte en kan de energie terug vlotter stromen waardoor er rust - balans en inzichten ontstaan.

Afspraak boeken

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer