Balanceren is een vaardigheid - 3 inzichten om meer balans te creëren


Balanceren is een vaardigheid, geen doel op zich dat moet bereikt worden. Hoe beter je wordt in het balanceren, des te veerkrachtiger je in het leven staat. Een gewijzigde planning, een onvervulde verwachting, in- of uitwendige stress van het lichaam,... elke situatie is anders, elke reactie van onze mind op deze situatie ook. Hoever laat je jezelf meezuigen in een gebeurtenis? Hoelang houdt de negatieve spiraal van emoties (piekeren, angst, verdriet, frustratie,...)  jouw gevangen? 

Beleven, verteren, opnemen wat je hebt geleerd en loslaten wat jouw niet meer dient - 4 simpele werkwoorden maar vaak een zeer lange weg om het inzicht te verwerven en te integreren in je lichaam. 

Een ziekte/symptoom/negatieve emotie is een teken van een disbalans in het lichaam. Alles draait om evenwicht en hier kan je op verschillende manieren aan zelf werken.  

3 inzichten om meer balans te creëren 

  1. Balanceren is een constante bezigheid. Balans is geen doel dat je ooit zal kunnen afvinken maar een beoefening van zelfliefde - zelfrespect en zelfzorg op dagelijkse basis. Kijk eens naar je planning van de komende 14-dagen en vraag jezelf eens af: word ik hier blij van? Zo niet - wat kan je doen om deze balans te herstellen? 
  2. Balans ontstaat vanzelf - niet altijd hoe jij dit zou willen, maar wij zijn bijna altijd zelf de veroorzaker van de disbalans. Een voorbeeld: door een onderliggende emotie van faalangst of het zoeken naar externe bevestiging, ben je een workaholic geworden. Dit heeft als gevolg dat je lichaam zodanig in disbalans (uitputting) gaat dat je te kampen krijgt met een fysieke burn out die je verplicht rust te nemen om de balans te herstellen. Als jij stopt met je leven constant uit balans te slingeren, dan brengt het leven de boel vanzelf weer op orde. Hoe je dit doet is door het werken aan persoonlijke groei - loslaten van angsten, onzekerheden en neuroses. Dit kan door middel van mindfullness, meditatie, maar ook lichaamstherapie zoals Shiatsu - Cranio Sacraal Therapie - Orgaanmassage - ....
  3.  Balans bestaat alleen in het moment: je kunt balans zo groot of zo klein maken als je zelf maar wilt. Het leven is een aaneenschakeling van momenten die in het nu beleefd worden. Gisteren en morgen zijn illusies en houvasten van de mind. Wat er hier en nu gebeurt is van tel - creëer balans in het moment - gisteren is voorbij - en morgen zal nooit bestaan in het nu. Om in het nu te komen volstaat het om je bewust te worden van je zintuigen, je ademhaling, je voelsprieten, je reuk- en smaakorgaan. De oordeel loze confrontatie aangaan met onaangename gevoelens van onrust, spanning en angst en hierna de kracht sturen om liefdevol deze gevoelens te laten zijn voor wat ze zijn, ze te omarmen en ze los te laten wanneer het moment er rijp voor is. We zijn niet wat we denken, we zijn ook niet wat we voelen. 
Bewustwording van je lichamen (fysiek/psychisch/emotioneel en energetisch lichaam) in al zijn facetten is de sleutel richting een evenwichtig leven

Plan hier je afspraak voor meer balans in je lichaam

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer