3 tips om zonder moeite gezonder te eten en niet aan smaak in te boeten

 
Iedereen heeft een mening over gezonde voeding, en we weten allemaal dat groenten en fruit mee bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Maar onderstaande tips gaan net iets verder dan de reguliere kennis over voeding. Kleine aanpassingen met een groot verschil en zonder in te boeten aan smaak, daar word je toch vrolijk van 😀

3 tips die je moeiteloos meer energie geven:

  1. Om hoog te verhitten (dus bakken) doe je dit met verzadigd vet (anders ontstaan er schadelijke verbindingen). Vele mensen kiezen voor echte boter of kokosolie, maar wist je dat Ghee (geklaarde boter) veel meer gezondheidsvoordelen heeft en ook geschikt is voor mensen die lactose- en caseïne-intolerant zijn? Daarnaast beschermt Ghee je darmslijmvlies en voedt het daarbij nog eens de gezonde darmbacteriën. Ghee is duurder dan gewoon verzadigd vet, maar als je de voordelen ervan op een rij zet, dan is de keuze snel gemaakt. Ghee is te verkrijgen in een natuurvoedingswinkel maar ook bij Albert Heijn.
  2. Ben je dol op soep? Dan hoort een goede smaakmaker als een bouillonblokje daar zeker bij! Maar wist je dat in de meeste bouillonblokjes de smaakversterker natriumglutamaat of E621 is toegevoegd? E621 heeft zoveel bijwerkingen waaronder hoofdpijn, hoge bloeddruk, uitlokken van astma-aanvallen,... dat het beter uit je voeding blijft. Een duurzaam alternatief zijn de 'keteltjes' van Knorr. Deze bevatten geen E621 en daarom zeer geschikt om soepen en sauzen op smaak te brengen. (Let eens op de verpakking en ga eens na hoeveel E621 er in onze voeding verwerkt wordt, je zou ervan versteld staan 😮)
  3. Hou je van zout en gebruik je nog het klassieke keukenzout of Natriumchloride (NaCl), dan is het een gezonder alternatief om over te schakelen naar Himalayazout of Keltisch zout. Deze bevatten, naast natriumchloride extra mineralen waaronder magnesium, kalium, calcium, ijzer en zink. 

Voor een gerichte voedingsaanpak kan je een afspraak inplannen. Via kinesiologie meten we je lichaam uit en kijken we welke voeding geschikt is voor je lichaam en het energiepeil ervan.Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer