Marokkaanse groentenstoof met bulgur - balansmenu - neutraal
Marokkaanse groentenstoof met bulgur
Aan de slag met deze ingrediënten (4 personen):
- 280gram bulgur
- 2 knoflookteentjes
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 gele wortelen
- 1 courgette
- 2 pakken tomatenblokjes
- 2 uien
- 80gram gedroogde abrikozenstukjes
- 1 blik kikkererwten
- 80gram geschaafde amandelen
- verse bladpeterselie
- 1 citroen
- 1 liter groentenbouillon
- olijfolie
- 6 theelepels ras-el-hanout
Zo ga je te werk:
- Bereid de bouilllon
- Pers de knoflook of snijd fijn
- Snijd de aubergines in blokjes van maximaal 1 cm groot
- Breng 200ml van de bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur
- Kook de bulgur, afgedekt 13-15 minuten droog - voeg eventueel wat extra water toe wanneer de bulgur te snel droogkookt. Roer regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op een middelhoog vuur
- Bak de knoflook en ras-el-hanout-kruiden 1 minuut aan
- Voeg de aubergine en de groentenmix toe en bak, afgedekt, 3 tot 4 minuten
- Voeg tomatenblokjes, de gedroogde abrikozenstukjes en 1 eetlepel bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met deksel op de pan
- Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn
- Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of een vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut
- Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de citroen in parten
- Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentenstoof hierop
- Garneer met bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen
Ook nood aan een gezonde balans in je leven?
Igna Linten van Prana in Meerhout is de gezondheidsconsulent die jij nodig hebt. Samen gaan we op zoek naar natuurlijke methoden om jouw zelfherstellend immuunsysteem een boost te geven en op lange termijn te versterken.
Maak een afspraak