Wortelsoep met kokosroom - voedend voor aarde/metaal element - verwarmend
Wortelsoep met kokosroom
Aan de slag met deze ingrediënten (4 personen)
- 1 kg wortelen
 - Kippenbouillon tot dat de wortelen volledig onder water staan
 - 200 ml kokoscrème
 - 40 g verse gember
 - 4 sjalotten
 - Kerriepoeder
 - Olijfolie
 
Zo ga je te werk: 
- Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes
 - Snipper de sjalotjes en gember fijn
 - Verwarm olijfolie in een grotere pan en fruit de sjalotjes en gember eerst, voeg daarna de wortels toe
 - Strooi er de kerriepoeder over
 - Blus met water tot dat de wortels net onder water staan + voeg kippenbouillon toe wanneer het water begint te koken
 - Zet het vuur zacht en laat 20 minuten pruttelen
 - Wanneer de wortelen gaar zijn, haal de pan van het vuur - mix de soep en voeg als laatste de kokosroom toe
 - Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
 
Eet smakelijk!

