Vegetarische spaghetti Bolognaise met linzen - balansmenu - verwarmend
Vegetarische spaghetti Bolognaise met linzen
Een klassieker van formaat en een favoriet kindergerecht - de spaghetti bolognaise. Deze keer vervangen we het gehakt door groene linzen. Dat linzen gezond zijn weten we al langer, ze bevatten tot 4 keer meer vezels dan zilvervliesrijst en zorgen dus voor een goede spijsvertering en darmwerking.
Aan de slag met deze ingrediƫnten - goed voor een volle castrol:
- 500 gram groene linzen
- 3 rode uien
- 4 stengels bleekselder
- 3 wortelen
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 3 takjes verse tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 70 gram tomatenpuree geconcentreerd
- 300 ml rode wijn
- 300 ml passata an tomaten
- Ras-el-hanout
- Volkoren spaghetti
- Parmezaanse kaas
- Peper van de molen
- Zeezout
Zo ga je te werk:
- Laat de linzen een uurtje vooraf weken in water
- Pel de ui en knoflook, was de selder en schil de wortelen en snijd alles in stukken
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot - stoof er de fijngesnipperde groenten in
- Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe
- Giet de linzen af en voeg ze toe bij de groenten
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken
- Giet de rode wijn bij de groenten en laat een beetje inkoken, zodat de alcohol verdampt
- Doe de passata en de tomatenblokjes bij de saus
- Kruid met peper, zout en de ras-el-hanout
- Laat de saus minstens 40 minuten pruttelen - controleer of de linzen gaar zjin
- Breng water met zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de voorschriften op de verpakking - giet af
- Meng de paste en saus samen en dien op met de parmezaanse kaas