Vegetarische spaghetti Bolognaise met linzen - balansmenu - verwarmend



Vegetarische spaghetti Bolognaise met linzen

Een klassieker van formaat en een favoriet kindergerecht - de spaghetti bolognaise. Deze keer vervangen we het gehakt door groene linzen. Dat linzen gezond zijn weten we al langer, ze bevatten tot 4 keer meer vezels dan zilvervliesrijst en zorgen dus voor een goede spijsvertering en darmwerking. 

Aan de slag met deze ingrediënten - goed voor een volle castrol: 

  • 500 gram groene linzen
  • 3 rode uien
  • 4 stengels bleekselder
  • 3 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 70 gram tomatenpuree geconcentreerd
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml passata an tomaten
  • Ras-el-hanout
  • Volkoren spaghetti
  • Parmezaanse kaas
  • Peper van de molen
  • Zeezout
Zo ga je te werk:

  1. Laat de linzen een uurtje vooraf weken in water
  2. Pel de ui en knoflook, was de selder en schil de wortelen en snijd alles in stukken
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot - stoof er de fijngesnipperde groenten in
  4. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe
  5. Giet de linzen af en voeg ze toe bij de groenten
  6. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken
  7. Giet de rode wijn bij de groenten en laat een beetje inkoken, zodat de alcohol verdampt
  8. Doe de passata en de tomatenblokjes bij de saus
  9. Kruid met peper, zout en de ras-el-hanout
  10. Laat de saus minstens 40 minuten pruttelen - controleer of de linzen gaar zjin
  11. Breng water met zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de voorschriften op de verpakking - giet af
  12. Meng de paste en saus samen en dien op met de parmezaanse kaas

      Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

      In de kijker

      Ontspannen met Prana

      Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
      Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

      Ontdek Meer