Vegetarische Martino - voedend voor het Aarde/Metaal element - verwarmend
Vegetarische Martino
Een echte Belgische klassieker - de Martino - maar dan zonder vlees. Deze lunch bevat voornamelijk metaal en aarde elementen in zijn ingrediëntenlijst en heeft een verwarmend effect op het lichaam.
Heeft een positief effect op de koukleumen en piekaars
Aan de slag met deze ingrediënten:
- 300gram wortelen
- 1 ui
- Olijfolie
- Cayennepeper
- 35gram tomatenpuree
- 1 eetlepel mayonaise
- Worcestersaus
- Tabasco
- Zoetzure augurken
- Rode gesnipperde ui
- 2 ambachtelijke stokbroden
- Bakje tuinkers
- Peper van de molen
- Zout
Zo ga je te werk:
- Schil de wortelen en rasp ze
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Verhit een schuit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig – doe er nadien de wortelen + een kleine scheut water bij
- Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen – al het water moet verdampt zijn
- Kruid met peper en zout en een snuifje cayennepeper
- Haal de wortelen van het vuur, mix ze in de hakmolen met de tomatenpuree à laat afkoelen in de koelkast
- Meng de wortelspread met een eetlepen mayonaise en breng op smaak met enkele druppels worcestersaus en tabasco
- Snijd de augurken in plakjes, snipper de uitjes fijn.
- Bestrijk het stokbrood met de wortelspread en werk af met augurk/ui/mosterd/tuinkers,… naargelang je uw veggie martino wil