Shiatsu massage

Gecombineerde lichaamstherapie


Gecombineerde lichaamstherapie houdt in dat we niet binnen de lijnen van een bepaalde stroming blijven. Shiatsu - cranio-sacrale therapie - orgaanmassage - voetreflexologie - ... komen aan bod naargelang de klacht en onbalans die wordt behandeld.

maak een afspraak

Craniosacral Treatments

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek meer

Shiatsu Massage

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek meer

Kinesiology

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek meer

Wat is shiatsu

"Shiatsu is een drukpuntmassage die ontstaan is in China. Nadien groeide ze in Japan uit tot de behandeling zoals wij ze vandaag kennen.    

Shiatsu is een totaalbehandeling die zich niet enkel focust op het fysieke, maar ook aandacht besteedt aan het mentale en het emotionele. Deze energetische behandeling gaat daarom een stuk dieper dan een puur fysieke behandeling, zoals die door een arts of een kinesist wordt uitgevoerd. 

Ons zelfherstellend vermogen

Heb je bijvoorbeeld last van rugpijn, dan gaat men tijdens een shiatsu behandeling op zoek naar niet verwerkte emoties. Die kunnen zich immers ergens in het lichaam vastzetten en zo voor spanningen zorgen. Het is dus niet zozeer je rug die behandeld wordt, dan wel de plaats waar zich een leegte bevindt. Op die manier wil men de energie in je lichaam terug in balans brengen om zo het lichaam te herstellen. 

Je hoeft echter niet met een specifieke fysische klacht te zitten om van een shiatsu behandeling te kunnen genieten. Shiatsu kan ook puur ter ontspanning of om je immuniteit te versterken. Shiatsu werkt immers preventief, en helpt dus bepaalde ziektes te voorkomen. Net zoals gezond eten, voldoende slapen, voldoende bewegen, draagt shiatsu bij tot een gezonde levensstijl."

Hoe gaat het in zijn werk

Tijdens een shiatsu behandeling werken we op de meridianen en energiepunten die door je lichaam lopen. Elke meridiaan kan apart behandeld worden, van boven naar onder of omgekeerd. Zo is er bijvoorbeeld de maagmerediaan, die van vlak onder je oog tot in je tweede teen loopt. Die kiezen we bij iemand die veel piekert, met veel in zijn of haar hoofd zit. Na zo’n behandeling voel je dat je energie naar je benen is gebracht. Je voelt je letterlijk vergroeid met de aarde."

" Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt, en moedig genoeg om erom te vragen" - omdenken

Wat is cranio-sacraal therapie

Craniosacraal betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Hierbinnen bevindt zich hersen- en ruggenmergvloeistof.  Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden.
 
Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

​​​​​​​Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoringen in de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken en andersom. Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel. Of je energie sijpelt langzaam maar zeker uit je lijf.
 
Het uitgangspunt van de craniosacraaltherapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Net zoals u dat bijvoorbeeld kunt ervaren wanneer u zich heeft gesneden in uw vinger en uw huid zich herstelt.
 
Dit natuurlijke proces van zelfgenezend vermogen kan verstoord zijn door een ongeluk of operatie, bij ziekte, stress en emotionele gebeurtenissen van bijvoorbeeld verlies, verdriet, angst en boosheid. Of mogelijk door langdurig gebruik van voeding die minder goed te verteren is door het lichaam.
​​​​​​​
In deze situatie kan craniosacraal therapie bevorderend werken voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Hoe ziet een cranio-sacraal sessie eruit?

De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Dit gaat soms gepaard met een fysieke of emotionele ontlading wat daarna ontspanning als resultaat heeft. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt weer te gaan herstellen.

" You don't need to believe in magic.

You are magic, you need to believe in yourself" 

​​​​​​​Magic

Wat is orgaanmassage

Orgaanmassage is een diep werkende en eenvoudige methode die blokkades en spanningen in het buikgebied en van daaruit het hele lichaam terug vrijmaakt. De orgaanmassage stimuleert de helende kracht van het lichaam en helpt om terug in balas te komen en te blijven. 

Je buik als tweede brein

Je buik vormt een soort tweede stel aan hersenen. Net zoals in het hoofd, worden er in je buik emoties opgeslagen en verwerkt. Je kan er dus maar beter goed zorg voor dragen. 

Stress, gebrek aan slaap en sombere gedachten, ze hebben een rechtstreekse impact op je buik. Volgens de Oosterse filosofie is de buikzone het centrum van je zijn. De tan tien of hara zoals zij de buik noemen, is niet alleen de bron van levensenergie maar ook het archief van je emoties en het middelpunt van je zwaartekracht.

Er is niks belangrijkers dan gezonde ingewanden. De buik tot rust laten komen, gevoelens in evenwicht brengen, knopen ontwarren, negatieve energie loslaten,... dat is wat Tsi Nei Tsjang (orgaanmassage) met je doet. 

Deze therapievorm wordt aanbevolen bij: 

* Stress
* Angst
* Gebrek aan energie
* Chronische vermoeidheid
* Rugpijn
* Prikkelbare darm
* Constipatie
* Moeite met kunnen loslaten
* Negatieve belemmerende emoties

Mijn werkwijze

Kom je voor de eerste keer ? Dan primeert bij mij veiligheid en vertrouwen. Ik werk steeds met een intakemoment, zodat jij jouw verhaal kan doen en kan landen in mijn praktijk. Nadien ga je op de behandeltafel.

Ben je nog niet vertrouwd met lichaamstherapie, dan zal ik tijdens de eerste sessie vooral werken op ontspanning dmv Shiatsu. Ik hou ervan om de blaasmeridiaan (die start aan je hoofd, over je rug en tot aan je kleine teen loopt) te behandelen. De blaasmeridiaan brengt het zenuwstelsel tot rust maar activeert ook het volledige energiesysteem. Het is mijn overtuiging dat wanneer jij je veilig voelt en kan ontspannen, je lichaam klaar is om een laag dieper te zakken en te helen op verschillende niveaus. 

Ik 'genees' niemand, dat doet je lichaam voor jou, maar ik neem je lichaam graag bij de hand om de stenen in je rivier aan de kant te leggen zodat jouw lichaam opnieuw voor jou in plaats van tegen jou kan werken.

bekijk al onze diensten

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

Lorem ipsum

Dolores eos qui ratione

OPEN HOURS

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek Meer

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker


De verandering zit in jezelf


De beslissing om te veranderen kost geen tijd, het niet veranderen maar wel over piekeren, dat kost tijd

maak een afspraak

Leslie Janssen

Zo blij dat ik op het moment dat het niet goed ging met mijn gezondheid, als bij wonder bij Igna terecht kwam. Ze is een topmadam en weet waarover ze praat, denkt mee en ik ga er altijd met een zalig gevoel terug buiten. Naar Igna gaan, is een cadeautje voor mezelf!

Kirsten Dejaegere

Bij Igna voelt het als thuiskomen, ze heeft ook naar je problemen, vraagt dieper door om zo tot de oorzaak te komen en dan gericht deze aan te pakken. Een rustgevende massage is ook altijd heerlijk, maar de dag nadien voel je toch dat er iets ´in gang´ gezet is.. Igna neemt echt de tijd voor een grondige analyse en helpt je verder op weg.

Els Peeters

Een shiatsu-behandeling is zo fijn, comfortabel, zeer rustgevend en het werkt. Igna is deskundig, warm en betrokken. Elk bezoek is een moment van reflectie, steun en ontspanning in een druk bestaan. Igna is een fantastisch mens. Ze luistert altijd aandachtig en behandelt al mijn klachten. Wat ik erg waardeer, is dat ze meer te bieden heeft dan alleen shiatsu- massage. Ze geeft ook diverse tips i.v.m. levensstijl, voeding, … waar ik vaak gebruik van maak en waarmee pijnklachten sneller verholpen zijn.

Natalie Geboers

Igna Linten straalt een enorme rust uit tijdens de behandeling. Ze legt alles wat ze doet duidelijk en begrijpbaar uit.  Ze weet dat ik gewoon uit interesse op bezoek kwam en niet meteen met een "klacht/probleem". Maar dankzij haar kennis (bloedanalyse)  zijn er hier en daar toch kleinigheden aan het licht gekomen waarin ik mij kan verbeteren met de juiste vitamines/supplementen. Igna is enorm gedreven en weet waarover ze spreekt. Fijn om te weten dat ik steeds bij haar terecht kan voor vragen en/of advies.

Stien Van Bael

Na nu 2 keer naar Igna te gaan, kan ik zeggen dat ik me steeds op mijn gemak voelde. 
Ik ben helemaal in rust na de behandeling en kan terug zalig slapen.