Orgaanmassage: wat kan het voor jou betekenen?


Orgaanmassage en de voordelen ervan

Orgaanmassage, ook wel bekend als visceraal-therapie, is een techniek waarbij de therapeut zachte en gerichte massage-technieken toepast op de organen in het lichaam. Deze massage-technieken zijn gericht op het stimuleren van de natuurlijke beweging van de organen en het verbeteren van de bloeddoorstroming en het lymfestelsel in het lichaam.

De voordelen van orgaanmassage zijn talrijk. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Vermindert stress en spanning

Orgaanmassage kan helpen om spanning en stress in het lichaam te verminderen. Door de massage-technieken worden belangrijke zenuwuiteinden en reflexzones in het lichaam gestimuleerd, wat kan helpen om de spieren te ontspannen en de bloeddoorstroming te verbeteren. Dit kan zorgen voor een diepe ontspanning en een gevoel van rust en kalmte in het lichaam.

Verbetert de spijsvertering

Een van de belangrijkste voordelen van orgaanmassage is dat het kan helpen om de spijsvertering te verbeteren. Door de massage-technieken worden de organen gestimuleerd om beter te functioneren, waardoor de spijsvertering beter verloopt. Dit kan helpen bij problemen als obstipatie, diarree, prikkelbare darm syndroom en andere spijsverteringsproblemen.

Bevordert de ontgifting

Orgaanmassage kan ook helpen bij het bevorderen van de ontgifting in het lichaam. Door de massage-technieken wordt het lymfestelsel gestimuleerd, waardoor gifstoffen beter worden afgevoerd. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Vermindert pijn en ongemak

Orgaanmassage kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in het lichaam. Door de massage-technieken worden de organen gestimuleerd om beter te functioneren, wat kan helpen bij pijn en ongemak in de buik en andere delen van het lichaam.

Verbetert de algehele gezondheid

Tot slot kan orgaanmassage helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid. Door het stimuleren van de organen en het verbeteren van de bloeddoorstroming en het lymfestelsel kan het lichaam beter functioneren en gezonder blijven. Dit kan helpen bij het verminderen van het risico op ziekten en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

Kinesiologie | Prana

Kinesiologie | Prana

Wil jij graag jouw psychische en fysieke klachten verminderen? Igna Linten van Prana in Meerhout is een gespecialiseerde shiatsu masseuse, kinesist en voedingscoach die samen met jou op zoek gaat naar meer lichaamsbewustwording.

ONTDEK MEER

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer