Volle maan, vergeving en dankbaarheid


Volle maan wordt algemeen beschouwd als het einde van een maancyclus. De maancyclus 'eindigt' natuurlijk nooit echt. 

De volle maan wordt ook beschouwd als het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. De energieën worden groter en groter tot volle maan en er wordt ons gevraagd (we worden gedwongen) om af te rekenen met onze 'troep' en dat is waarom sommige mensen bij volle maan in de war kunnen zijn. 

Volle maan gaat over een hoogtepunt bereiken en het oude loslaten: loslaten van negatieve energieën als gevolg van ergernis of negatieve gebeurtenissen, en loslaten van negatieve patronen waarin je terecht bent gekomen. 

Volle maan gaat over het loslaten van schadelijke gedachten, gewoonten, gedragingen en schadelijke mensen. Het is culminatietijd, tijd om los te laten en met een schone lei te beginnen. 

Het is tijd om dingen die we niet willen, los te laten, zoals schuld, angst, teleurstelling, afgunst, ... alles wat averechts werkt. 

Volle maan is ook een gunstig moment om aan je innerlijke te werken - een gunstig moment voor introspectie, genezing, het wegnemen van blokkades, om het verleden van je af te schudden. 

Als de maan op zijn volst is, schijnt ze het meest helder en kan het een licht zijn op onze duisterste plaatsen in ons lichaam. Door het beoefenen van dankbaarheid (de op één na hoogste trillingsfrequentie - aan de top staat onvoorwaardelijke liefde) - breng je jezelf in een hogere staat van zijn - van bewustzijn. 

Negatieve emoties trillen op een lager niveau - wat aandacht krijgt, dat groeit. Dankbaarheid oefenen kan je helingsproces op gang brengen, versnellen, vervolledigen. 

Ceremonie voor het bereiken van een toestand van dankbaarheid

  1. Neem de tijd om aan ten minste 3 mensen, plaatsen, situaties of dingen te denken waarvoor je echt dankbaar bent. Voel dankbaarheid in je hele lichaam
  2. Maak een lijst van personen voor wie, of dingen waarvoor je dankbaar bent
  3. Verbrand je dankbaarheidslijst nadat je deze geschreven hebt. Op deze tijd van de maand wil je gewoon loslaten
  4. Spreek nadien volgende affirmatie uit: 'Ik weet dat ik gezegend ben en ik leef mijn leven in die wetenschap'

Bron: Leven met de maan - moonology: werken met de energie van de maancyclus - Yasmin Boland

Volle maan expedities 

Wist je dat we met Prana elke maan een volle maan expeditie organiseren? Lees meer over de volle maan expedities en ervaar de magie van volle maan in groep


Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer