Appel - amandelcake met havermeel


Een volgende herfsttopper zijn de lekkere sappige cakes die een hele huiskamer doen watertanden van enkel en alleen de geur al. De meeste cakes bevatten een heleboel suikers en zijn gevuld met lege calorieën. Lege calorieën hebben een grote impact op je fysiek en geestelijk welzijn, suiker alleen al kan je erg onrustig maken en valt je dunne darm aan.

Gluten- lactosevrije en koolhydraatarme gerechten zijn minder bekend, en onbekend is onbemind. Toch zijn ze zoveel heilzamer voor je lichaam en geven ze voedende ingrediënten aan je organen. Je lichaam en geest zullen er zeker baat bij hebben om eens wat meer te inspireren met deze manier van eten. Je hoeft eigenlijk niets te missen, het vraagt enkel een creatieve geest en eens een uitstap naar een bio winkel (hebben een groot aanbod van gluten- en lactosevrije producten). Of je kan mijn recepten volgen, die zijn meestal gluten- en lactose vrij.

* Creativiteit is een eigenschap van de lever - ben je niet creatief of zit je met veel frustraties - dan is een shiatsumassage of een leverdetox zeker het proberen waard :-) Meer weten:

https://www.pranashiatsupraktijk.be/p/diensten.html

Dit heb je nodig:

* 200 gram glutenvrije* haver

* 100 gram amandelmeel

* 4 eieren (ben je veganist - dan kan je eieren vervangen door lijnzaad)

*  1 tl kaneel 

* 1 tl wijnsteen** (bakpoeder)

* 3 appelen (waarvan 2 geraspt en 1 in blokjes)

* 150 ml vers geperst sinaasappelsap (komt overeenkom met 1 dikke geperste appelsien)

* Een grote hand amandelschilfers

* Een draai van de zeezoutmolen

* 75 + 25 gram pure chocolade + 70%

Zo maak je het: 

* Verwarm de oven voor op 180°C

* Mix de haver fijn in een blender of keukenmachine zodat je een meel krijgt

* Voeg alle ingrediënten bij elkaar, met uitzonding van de appels, de amandelschilfers en de chocolade - maak er een egaal beslag van

* Roer nu de appels en amandelschilfers door het beslag

* Breek de 75 gram chocolade in kleine brokjes en roer door het beslag

* Steek de andere 25gram chocolade  in je mond en smile :-)

* Plaats de cake in de oven en laat een 45 min bakkenWarm is deze cake echt een lekker tussendoortje, maar je kan hem perfect ook gebruiken als gezond ontbijt - een goede start van je dag en een relaxerend pauzemomentje! 

Smakelijk!

* Wist je dat haver van origine glutenvrij is? Haver wordt vaak wel naast tarwe geteeld waardoor de gluten 'overvliegen'. Heb je geen extreme last van gluten, dan kan je ook gewone haver nemen - maar wil echt 100% glutenvrij eten, dan raad ik je aan om glutenvrije haver te komen in de bio winkel. 

** Wijnsteenbakpoeder is vergelijkbaar met bakpoeder omdat het een milder rijsmiddel is dan baking soda en je bij gebruik hiervan geen zuur aan je baksel hoeft toe te voegen. Wijnsteenbakpoeder is door zijn samenstelling een natuurlijker soort bakpoeder.

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer