Zomers trio van gluten-en lactosevrije crackers

 










De vakantie is vaak het ideale moment om wat meer tijd te steken in een gezonde levensstijl. Bovenstaand trio vraagt wat meer van je tijd, maar is een weldaad voor je lichaam en geest. De vrolijke kleuren en de verscheidenheid van smaken laten een instant happiness gevoel in je naarboven borrelen.

Wat heb je nodig: 

  • Glutenvrije crackers (bv. die van Wasa)



















Topping 1: Verse tonijnsalade - klaar in 5 min 
  • Blikje tonijn op eigen nat
  • Zoet-zure augurken in blokjes gesneden
  • Zilveruitjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels alpro yoghurt 0% suiker
  • Peper en zeezout naar smaak
Zo ga je te werk:
  1. Maak eerst je dressing van mayo en yoghurt en kruid bij naar smaak. 
  2. Voeg dan alle ingrediënten samen
  3. Klaar!



Topping 2: Advocado-erwtenspread met garnaaltjes - klaar in 10 min 

  • 80g erwtjes
  • 225 g kikkererwten
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper en zeezout
  • Snufje komijn
  • 1 el sesampasta tahin)
  • 2 el olijfolie
  • Pakje roze garnaaltjes (of grijze)

Zo ga je te werk:
    1. Kook de erwtjes 1 minuut in kokend wat met wat zeezout
    2. Spoel de kikkererwten grondig
    3. Mix al de ingrediënten behalve de garnaaltjes 
    4. Bestrijk je cracker en versier met de garnaaltjes



    Topping 3: vegetarische martino - klaar in 30 min + 90 min afkoelen

    • 300g wortelen
    • 1 ui
    • Olijfolie
    • Cayennepeper
    • 35g tomatenpuree
    • 1el mayonaise
    • Worcestersaus
    • Tabasco
    • Zoetzure augurken
    • 1 rode gesnipperde ui
    • Peper en zeezout naar smaak

    Zo ga je te werk:
      1. Schil de wortelen en rasp ze
      2. Pel de ui en snipper hem fijn
      3. Verhit een schuit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig 
      4. Voeg er de wortelen + een klein scheutje water eraan toe
      5. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen - al het water moet verdampt zijn
      6. Kruid af met peper en zeezout + cayennepeper
      7. Haal de wortelen van het vuur, mix ze in de hakmolen met de tomatenpuree en laat afkoelen in de koelkast
      8. Meng de wortelspread met een eetlepel mayonaise en breng op smaak met enkele druppels worcestersaus en tabasco
      9. Snijd de augurken in plakjes en snipper de rode ui fijn
      10. Besprek je cracker ermee en werk af met augurk en ui


      Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

      In de kijker

      Ontspannen met Prana

      Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
      Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

      Ontdek Meer