Zomers trio van gluten-en lactosevrije crackers
De vakantie is vaak het ideale moment om wat meer tijd te steken in een gezonde levensstijl. Bovenstaand trio vraagt wat meer van je tijd, maar is een weldaad voor je lichaam en geest. De vrolijke kleuren en de verscheidenheid van smaken laten een instant happiness gevoel in je naarboven borrelen.
Wat heb je nodig:
- Glutenvrije crackers (bv. die van Wasa)
Topping 1: Verse tonijnsalade - klaar in 5 min
- Blikje tonijn op eigen nat
- Zoet-zure augurken in blokjes gesneden
- Zilveruitjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels alpro yoghurt 0% suiker
- Peper en zeezout naar smaak
Zo ga je te werk:
- 80g erwtjes
- 225 g kikkererwten
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- Sap van 1/2 limoen
- Peper en zeezout
- Snufje komijn
- 1 el sesampasta tahin)
- 2 el olijfolie
- Pakje roze garnaaltjes (of grijze)
Zo ga je te werk:
- 300g wortelen
- 1 ui
- Olijfolie
- Cayennepeper
- 35g tomatenpuree
- 1el mayonaise
- Worcestersaus
- Tabasco
- Zoetzure augurken
- 1 rode gesnipperde ui
- Peper en zeezout naar smaak
Zo ga je te werk:
- Schil de wortelen en rasp ze
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Verhit een schuit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig
- Voeg er de wortelen + een klein scheutje water eraan toe
- Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen - al het water moet verdampt zijn
- Kruid af met peper en zeezout + cayennepeper
- Haal de wortelen van het vuur, mix ze in de hakmolen met de tomatenpuree en laat afkoelen in de koelkast
- Meng de wortelspread met een eetlepel mayonaise en breng op smaak met enkele druppels worcestersaus en tabasco
- Snijd de augurken in plakjes en snipper de rode ui fijn
- Besprek je cracker ermee en werk af met augurk en ui