Marokkaanse groentenstoof met bulgur - balansmenu - neutraal
Marokkaanse groentenstoof met bulgur
Aan de slag met deze ingrediënten (4 personen)
- 280gram bulgur
- 2 knoflookteentjes
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 gele wortelen
- 1 courgette
- 2 pakken tomatenblokjes
- 2 uien
- 80gram gedroogde abrikozenstukjes
- 1 blik kikkererwten
- 80gram geschaafde amandelen
- verse bladpeterselie
- 1 citroen
- 1 liter groentenbouillon
- olijfolie
- 6 theelepels ras-el-hanout
Zo ga je te werk:
- Bereid de bouilllon
- Pers de knoflook of snijd fijn
- Snijd de aubergines in blokjes van maximaal 1 cm groot
- Breng 200ml van de bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur
- Kook de bulgur, afgedekt 13-15 minuten droog - voeg eventueel wat extra water toe wanneer de bulgur te snel droogkookt. Roer regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op een middelhoog vuur
- Bak de knoflook en ras-el-hanout-kruiden 1 minuut aan
- Voeg de aubergine en de groentenmix toe en bak, afgedekt, 3 tot 4 minuten
- Voeg tomatenblokjes, de gedroogde abrikozenstukjes en 1 eetlepel bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met deksel op de pan
- Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn
- Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of een vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut
- Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de citroen in parten
- Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentenstoof hierop
- Garneer met bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen
Eet smakelijk!